Hoppa till innehållet Hoppa till navigeringen Hoppa till början av sidan
 
 

 
 

Vi vill hjälpa andra

Den hjälpverksamhet som Återvinningen bedriver, möjliggörs tack vare välvilliga människors gåvor och den försäljningsverksamhet vi själva bedriver.

För de flesta med anknytning till Motala med omnejd, är Motala Återvinning förknippat med den humanitära verksamhet vi ständigt bedriver genom återkommande hjälpsändningar till bland annat barnhem, äldreboenden och andra mindre bemedlade, främst i Lettland.

Samtidigt stöttar och hjälper vi även behövande i vår egen region. Detta sker i både egen regi, och med hjälp av kyrkliga organisationer.

Vi arbetar för att alla människor ska har möjlighet till ett värdigt liv, och för att uppnå detta skänker vi allt från möbler och kläder till vitvaror och hushållsartiklar. Men vi har även skänkt andra viktiga saker som t.ex. tandläkarutrustning och tillbehör till en läkarmottagning. Allt är lika nödvändigt för ett fungerande liv.

 

 

Vårt arbetssätt med hjälpsändningar

Det är alltid frivilliga personer som kommer och arbetar med sortering och utdelning av hjälpsändningarna.

  • Vi väljer noga hur och hur ofta vi sänder hjälpen till en och samma mottagare.
  • Vi ger hjälp till självhjälp.
  • Vi vänjer ingen mottagare, vare sig privatperson eller institution, att "hjälpen kommer jämt". Hjälpsändning får aldrig bli en livsstil, men en hjälp på väg.
  • Vi kontrollerar att sändningarna används ärligt, inte säljs eller mutas, att sändningarna når till alla som behöver, oavsett tillhörighet, nationalitet, religion, handikapp eller annan åtskillnad.
  • Vi hjälper motiverade människor ut ur missbruket, men nekar dem som vill använda hjälpen som ett bekvämt sätt att fortsätta sitt missbruk.
  • Genom våra trogna medarbetare i Lettland besöker vi mottagare av hjälpsändningar både anmält och oanmält. Vi redovisar, inhämtar berättelser och bilder. Besök från Sverige sker cirka en gång varje år.

Senast publicerad: 221017 | Powered by SiteSmart